Home
Diensten
B Corp
B Corp

B Corp

"Business as a force for good"

In een wereld waarin bedrijven steeds meer de verantwoordelijkheid nemen voor hun impact op de planeet en de samenleving, is het B Corp-certificaat een gouden standaard geworden. Het staat voor "Business as a force for good" en erkent bedrijven die niet alleen winst maken, maar ook een positieve impact hebben op de wereld. Onlangs zijn we officieel B Leaders geworden en kunnen wij je hierbij helpen.

Samen op weg naar B Corp

Het behalen van het B Corp-certificaat is een reis, en elke reis begint met een enkele stap. Samen kunnen we deze route afleggen. Van de eerste inventarisatie tot het daadwerkelijke certificeringstraject, we staan aan je zijde. Het einddoel? Het ophalen en verbeteren van julie sociale en ecologische prestaties, om dit vervolgens ook kenbaar te kunnen maken voor de buitenwereld. Het opent internationaal deuren en zorgt ervoor dat je onderdeel bent van een belangrijke beweging.

De reis is het doel

Het pad naar B Corp-certificering is niet enkel een vinkje op een checklist. Het is een ontdekkingsreis waarin je de dieptes van je organisatie induikt. Het traject onthult waar je al schittert en waar nog ruimte is voor verbetering. Dit is het moment om te zien waar jouw bedrijf of organisatie kan groeien, innoveren en echt het verschil kan maken.

Voorbij het certificaat

Eenmaal gecertificeerd, stopt de reis niet. B Corp zijn betekent een voortdurend engagement voor verbetering en impact. Het is een belofte aan jezelf, je klanten, je stakeholders en de wereld dat je altijd streeft naar beter, transparanter en duurzamer.


Werken aan meer maatschappelijke impact

Samenwerken aan

B Corp

?

Bel, app of mail dan eventjes dan plannen we een afspraak.

Wat we doen

Onze diensten

Logo Global Goals
Icon - SDG Impact Analyse

SDG Impact Analyse

Met een scherpe analyse helpen we jullie maatschappelijke impact te vergroten. Wat zijn voor jullie organisatie de meest impactvolle SDG’s en hoe zet je de ambities om in concrete doelen.
Lees meer
Icon - SDG Impact Analyse

Strategie Implementatie

We zorgen samen voor een passende routekaart om van de huidige situatie tot de gewenste situatie te komen. Wat is de beste weg naar Rome en hoe borgen we de opvolging.
Lees meer
Icon - SDG Impact Analyse

B Corp

Sindskort zijn we bij Bureau PI getrainde B Leaders. Dat betekent dat we samen met jou de route af kunnen leggen voor het behalen van het B Corp-certificaat, met als einddoel het ophalen en verbeteren van julie sociale en ecologische prestaties, om dit vervolgens ook kenbaar te kunnen maken voor de buitenwereld. De route ernaar toe is minstens zo belangrijk als het behalen van deze certificering, want in dit traject wordt zichtbaar waar ontwikkelpotentie ligt voor jouw bedrijf of organisatie.
Lees meer
Icon - SDG Impact Analyse

Social Impact Analyse

Samen met het kernteam bepalen we op een no-nonsense wijze de meest impactvolle activiteiten. Zo zetten we de maatschappelijke ambities om in behapbare acties.
Lees meer
Icon - SDG Impact Analyse

Workshop

Raak geïnspireerd over de mogelijkheden voor het maken van meer maatschappelijke impact of over de beginselen van B Corp certificering. Als B Leaders zijn we getraind om deze route met bedrijven en organisaties af te leggen.
Lees meer

Partners in Impact

Aangesloten bij MVO Nederland & IKT